Episkt internationellt megazonlajv på Knutpunkt

Prolog - Knutpunkt 2010 - Megazonlajv

I april besökte Prolog det internationella lajvkonventet Knutpunkt vilket vi skrev om här. Kortfattat kan vi säga att vi hade det riktigt roligt.

Under Knutpunkt arrangade vi ett Megazonlajv vilket vi tidigare besökt bland annat GothCon med. Nu gjorde vi dock om det för att passa i internationell miljö. Det blev därför Super Fantastic Epic Mega Zone Larping Experience och resultatet var ett otroligt intensivt och parodiskt minilajv där fördomar från respektive länders lajvkulturer gjöts ihop. Efter spelet så höll vi en diskussion i hur man skapar neutrala och öppna mötesplatser och återkopplade till problematiken med fördomar mellan olika grupperingar inom lajv. Tyskarna gillade konceptet med Megazonlajvet så mycket att vi nog kommer åka till Mittelpunkt, den tyska motsvarigheten till Knutpunkt och leka även där.

Have you ever wanted to be an elven hero? A vampire? A pirate? In love? Or maybe an intergalactic robot-police-dog? Now you will finally have your chance!
Try out six different larpforms simultaneously. In less than an hour! Fun, crazy, hectic and super-intense! A game packed with prejudice about larpers and genres. Made with love.

Vi presenterade Prolog under en slags mässa som hölls under konventet där vi byggde en biograf och visade film från tidigare Prologer. Massor av spännande internationella kontakter knöts! Vad sägs om lajvkonvent i Ryssland med ca 3000 deltagare?

Lajvkonventet Knutpunkt arrangeras i Sverige vart fjärde år. Årets konvent drog 240 besökare vilket är dubbelt så många som 2006. Det här var också ett år då svenska lajvare upp täckte Knutpunkt. I den första delen av videorepor­taget berättar Anna Westerling och Anders Hultman, Knutpunkts arrangörer vilken betydelse det haft att det ordnats andra lajvkonvent de senaste två åren.

Läs artikeln om Knutpunkt skriven av Henrik Sannesson och spana hans videoreportage i Signaler från Sveroks webbtidning.

Foto: Håken Lid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s