En summering av Prolog | 2011

Prolog 2011 - Överaskning

För att sprida lite Prolog-ljus i höstmörkret publicerar vi nu en rapport från Prolog | 2011. I helgen besökte även Miriam & Petter en konferens som Sverok arrangerande för konventsarrangörer.

Tack vare ett stort gensvar från enkäten efter Prolog 2011 har vi nu kunnat sätta ihop en riktigt bra rapport från årets konvent. Förutom rapporten har vi också sammanställt sida med filmer, fakta och bilder från konventet.

Prolog-arrangörerna kan även rapportera från Sveroks konventskonferens i Linköping där arrangörer från en mängd svenska spelkonvent träffades för att utbyta erfarenheter och idéer. För oss var det väldigt inspirerande att träffa många andra konventsarrangörer och trots att alla på konferensen arrangerar väldigt olika sorters konvent som är olika stora och behandlar vitt skilda områden kunde alla ändå lära och ge mycket till varandra.

Vi vill också passa på att påminna om konventsarrangörsguiden, Bygg ett konvent som inte kraschar, som vi skrev efter Prolog | 2009. En lättläst guide i pdf-form som går igenom en hel del saker som är viktiga att tänka på när man arrangerar ett konvent.

Uppdaterat 4/10: Nina Högberg har nu bloggat om konventskonferensen. Läs mer om summeringen här.

Inledningsvis diskuterade deltagarna olika metoder och strategier för att engagera och motivera sina ideella medarbetare. Gemensamma erfarenheter visar att det är otroligt viktigt att peppa sina funktionärer och att visa uppskattning både före, efter och under konventet.

Något återkommande var just jobba med peppen, såväl inom arrangörsgruppen som till alla deltagare, funktionärer och arrangörer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s