Lajvpresentationer från Prolog 2013

Under Prolog 2013 presenterades lajv och andra arrangemang under de gemensamma lajvpresentationerna. Förutom att lajvpresentationerna filmades så livesändes de även. Här hittar ni alla lajvpresentationerna.

Prolog 2013 - Lajvpresentationer

Se presentationerna

Här kan ni se alla presentationerna. Speltiden är totalt 62 minuter.
Spellista med alla enskilda klipp.

Arrangemang som presenterades

Codename: Heroes
Det har alltid funnits de med extraordinära krafter. För länge sedan levde de öppet som shamaner och häxor. I dag lever de som dolda hjältar, ett nätverk av hemliga agenter, som rekryterar de som återhittat sina krafter. Men även inom de egna leden gror osämjan.
Codename: Heroes är ett spel i vardagen. Du spelar dig själv, fast mer. Spelet är alltid där och du kan spela när du vill.
codenameheroes.org
Sommaren, 2013
Se presentationen

Gloria mundi
Ett mysterielajv i 1700-talet
gloriamundi.se
31 oktober – 3 november, 2013
Se presentationen

Hearts and Mind 3
Afghanistan i nutid. Ett land drabbat av år av krig och oroligheter. Hearts And Minds 3 handlar om den lilla byn Bora Afah med omnejd som ständigt hamnar i kläm i konflikten mellan Talibaner och NATO-styrkor. Folket i byn försöker leva ett så normalt liv som möjligt men tvingas ofta ta ställning. Ett lajv med realism, action och intriger som öppnar många dörrar för ett kreativt sinne. Här finns plats för alla!
Vad ska hända detta året? Du skapar stämningen!
hamgame.se
5-7 juli, 2013
Se presentationen

Himmelens Folk – Upptakten
Det är åter dags för stammarnas årliga möte vid Himmelsfaderns tempel, med prestigefyllda tävlingar, handel och krigsförklaringar som följd. Schamanerna talar om oroliga andar och Himmelsfaderns vrede som får marken att skaka, och alla undrar om varför och vad det ska leda till. Ett konfliktfyllt lajv inspirerat av mongolernas stamkultur och första delen i en kampanj.
himmelensfolk.wordpress.com
21-23 Juni 2013
Se presentationen

I Skuggan av Pelarberget
Fantasylajv med nybörjartoleranss med fokus på mystik, äventyr och öppna och triggande intriger.
fantasylajv.se
Dödens borg 12-14 april, Det Tolfe Tecknet / Achtús Rike 6-9 jun, Za Bashkaums Dom 11-13 okt, 2013
Se presentationen

Krigshjärta VI – Svart vatten
Nästa storlajv i Krigshjärtakampanjen tar oss vidare i konflikten i Jorgala. Fyra innehållsrika dagar (och nätter) utlovas med allt från intensiva strider till djupt kulturspel. Krigshjärta är en low fantasy-kampanj med inslag av steampunk.
www.krigshjarta.com
23-27 juli, 2013
Se presentationen

Landsrote Almyra
Ett minilajv i Granlandsvärlden med allegoriska drag av Irländska frihetskriget, av arrangörerna till Södra Riket II.
sodrariket.se
Maj, 2013
Se presentationen

LajvVerkstadens Påsklovslajv 2013
Under påsklovet anordnar vi ett dagslajv för barn i åldern 10-12 år. Lajvet handlar om Klyvaren, Gamen och Gripen – tre skepp med råbarkade piratbesättningar. Alla är på jakt efter samma ovärderliga skatt. Vi kommer att tillbringa tre av påsklovets dagar i en värld av vidunderliga äventyr, fräcka stölder och krypande fara – vill du följa med?
LajvVerkstaden.se
2-4 april, 2013
Se presentationen

Lindängens Riksinternat
Lindängens Riksinternat är ett lajv vars berättelse kretsar kring pennalism, gemenskap och ondska på ett svenskt riksinternat. Det är ett lajv som utforskar hur en tradition av hierarkiska sociala strukturer kan få goda människor att göra onda gärningar, och samtidigt finna gemenskap och mänsklighet i tillvaron. För traditioner är till för att följas…
lindangen.wordpress.com
16-20 oktober, 2013
Se presentationen

Luftskeppet som sprängdes
Den tredje och sista delen i Luftskepps-triologin.
www.krigshjarta.com
November, 2013
Se presentationen

Mad about the Boy
När alla män dött återstår för kvinnorna att återpopulera världen via spermabanker. Lajvet utspelar sig under en uttagning till vilka som ska bli de nya mödrarna och familjerna. Efter 24 timmar springer den sista mannen på jorden in och allt ändras.

Två uppsättningar av spelet sker – en för kvinnliga spelare och en med mixad ensemble. Alla spelar kvinnliga roller.
mad-about-the-boy-larp.blogspot.no
24-27 juni mixad ensemble & 27-30 juni kvinnlig ensemble, 2013
Se presentationen

Mystiken i Drakskogen
Fantasylajv/barnlajv för barn 8-12 år
www.barnlajv.nu
Förbannelsens tid 18 maj, Skogens ljus 14 sep, 2013
Se presentationen

Mörkvatten
Fantasylajv med 16-årsgräns och medelkrav
fantasylajv.se
Viskningar i mörkret, 23-25 aug, 2013
Se presentationen

Planeten Terra
Postapolajv med 16-årsgräns
postapolajv.se
Dödlig injektion, 15-17 mars 2013, Rexlajv 24-26 jan 2014
Se presentationen

Operation Java
Mål och Syfte: Ett möte mellan airsoft och fantasylajv, möjligöra bra karaktärsspel. Ge möjlighet för lajvare att möta airsoft och ett lajv med tydliga konflikter och hög intensitet. Vi vill med lajvet möjliggöra en värld där man inte enbart kan ”segra” med hjälp av individuell prestation, bra utrustning eller den lilla gruppen.
Våren 2014
Se presentationen

Poste Restante
Trött på att brevinkastet aldrig levererar annat än räkningar och reklam? Behöver du också vardagsglädjen av vackra brev på posten? Letar du efter en anledning att få använda din skrivmaskin eller ditt vackra bläck? Poste Restante är en lajvkampanj som utspelar sig i en steampunkinspirerad 1800tals-fiktion, och som spelas helt via brev. Välkommen att bli beroende, du med!
Sommaren, 2013
Se presentationen

Projekt Lazarus presenterar: Den mörka horisontens drottning
De sju nycklarna återförenas, den mörka horisontens drottning har skymtats och genom världen har den mörka konungen dragit i ett dödligt korståg. I vår high fantasyvärld vill vi tillsammans skapa känslan du hade på ditt första lajv, eller skapa den för första gången, i ett projekt som bejakar och säger Ja!
projektlazarus.se
12-16 juni, 2013
Se presentationen

Simbelmynë
Simbelmyne utspelar sig bland Éothéod i Tolkiens Midgård, och är ett lajv som handlar om val och varför man väljer dem. Där lajvet Utumno utforskade ondska i sin råaste form handlar Simbelmynë om betydligt subtilare ondska.
simbelmyne.se
6-9 juni, 2013
Se presentationen

Steampunk-konvent
Ett konvent för steampunk i Sverige!
www.steampunk-konvent.se
11-13 oktober 2013, Alingsås
Se presentationen

Suffragette: Ett lajv om rösträttskampen 1918
suffragett.armyr.se
Februari, 2014
Se presentationen

Sägner från Eterna 8 – Trons makt
Eterna är en lajvkampanj där fyra mycket olika människofolk i en intrigtät värld skapar storslagna berättelser om äventyr, krig, handel och mystik. Lajven spelas i Skellefteå på ett fantastiskt lajvområde med timrade hus och stora skogar. Detta åttonde lajv är dramats crescendo. Inte slutet på kampanjen – men det är dags att avgöra maktstriderna. Delta – håll avgörandet i din hand!
eterna.nu
4-7 juli, 2013
Se presentationen

The Larpwriter Summer School
The Larpwriter Summer School is an international summer camp on larp design outside Vilnius in July 2013. We provide the most comprehensive program there is on designing larps, taught by some of the best experts of Nordic larp. You’ll learn to make larps, play a lot and get to know new friends from all over Europe. The School is based on The Mixing Desk of Larp, our framework for larp design.
larpschool.org
8 – 15 july, 2013
Se presentationen

Täby Sommarlajv 2013 – Garda IV: Svartmossens Hemligheter
Välkommen till Täby sommarlajv 2013 och vår kampanjvärld Garda, en värld fylld av magi och mystik. Kom och upplev ditt livs äventyr med oss, bli förtrollad, sjung kring lägerelden och träffa massa nya vänner. Täby sommarlajv är ett nybörjarlajv för personer från 12 år och uppåt.
Förberedelsevecka 17-20 Juni, Lajv 24-28 Juni, 2013
Se presentationen

*
Se övriga filmade sessioner från Prolog 2013

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s