Ett viktigt fokus

Östra Holmen

I år vill vi lägga särskilt stort fokus på en viktig fråga. Lajvhobbyn har de senaste åren utvecklats mycket men inte nått alla samhällsgrupper. Starkt underrepresenterade är de av oss lajvare som rasifieras* och de som har kulturell bakgrund från länder utanför västeuropa. Det här gör det än svårare för nya lajvare som tillhör de grupperna att hitta in i hobbyn och vi är övertygade om att en jämnare representation skulle bredda och utveckla lajvsverige.

Vi som gör Prolog gillar mångfald men deltagare och programpunktsarrangörer har uppmärksammat att Prolog, liksom resten av lajvsverige, brister på den här punkten. Vi vill tillsammans med er göra Prolog 2016 till en språngbräda för en mer välkomnande och helt enkelt bättre lajvhobby i Sverige.

Vi söker tips och programpunktsarrangörer

Vi behöver nu folk som kan hålla i föreläsningar om till exempel inkludering, vita rum och rasifiering. Workshops och utvecklingsforum som tar fram verktyg för hur vi kan gå vidare inför framtida lajv behövs också.

Det är ett långsiktigt arbete och hög tid att vi alla sätter tåget i rullning. Därför ber vi dig att antingen anmäla en egen programpunkt som handlar om det här eller tipsa oss om någon du tror skulle kunna föreläsa eller hålla en grym workshop. Vi letar dessutom efter tips på riktigt bra externa föreläsare och experter som du tycker att vi borde ta in till konventet!

Vill du hålla en programpunkt men är inte helt säker på vad eller hur så är du som alltid varmt välkommen att höra av dig till oss så!

Har du synpunkter eller tips så mejla oss bums! prolog@lajvkonvent.se

*) Rasifiering är en handling där någon tillskriver stereotypa egenskaper till personer vars utseende inte överensstämmer med majoritet-etnicitetens. Te.x. förutsätta att personer med romskt utseende stjäl eller att en person med mörk hudfärg är bra på att dansa för att hen “har rytmen i blodet”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s