Vintern och peppen är här!

Första snön har fallit och förberedelserna för Prolog 2018 – 10års jubileum är i full gång. Anmälan har öppnats, bidrag har sökts, lokaler och restauranger har bokats, funkisar har värvats och frågor besvarats.
Peppade deltagare tricklar in i systemet, snart finns det 300 gamla eller blivande vänner att möta på konventet. Antalet sovplatser på konventet börjar sakta sina, så vänta inte för länge med att anmäla dig ifall du vill säkra en plats på ett lajvvänligt golv.
Programpunker tricklar också in, här är ett litet axplock av vad för spännande grejer du kan delta på i Mars!

Kroppsspråk och karaktär

Av Erik Strömberg, Anna-Maria Rylander och John Johansson

Kroppspråk kan säga mycket om din rolls karaktär, innan du ens hunnit öppna din mun. Ibland så stämmer det exakt med vad man menat, ibland inte. Det vi kommer jobba med är att ge er verktyg för att kunna använda ditt kroppspråk på medvetet sätt. Genom en blandning av metod och improvisation, utifrån skådespelarträning anpassad för lajv och rollspel, kommer vi att jobba med grunderna och ge er utrymme att öva er i mindre enkla scenarion. Viktiga delar i workshopen är reflektion och diskussion över det vi gör.

Foto och lajv

Av Kalle Lantz

En föreläsning om att använda foto för att marknadsföra och locka deltagare till ditt lajv. Fokus kommer ligga på gestaltning, form och motiv mer än teknik och kamerainställningar.

Teknikunderstött Lajvande

Av Aleksandar Jankovic

Blodsband, Vinterland, Sommarland och andra lajv har använt sig av en app som öppnat upp nya möjligheter för deltagare och arrangörer. Vi kommer ta en titt på hur appen använts och hur ni kan använda den, bland annat om hur den öppnat upp för lavjande på distans och kollaborativ worldbuilding.
En introduktion om hur appar kan användas för att ta lajv till en helt ny nivå.

Lajv år 2050?!

Av Sanna Vuorenmaa, Anders Friborg, Anna Westerling m.fl

Prolog arrangeras för tionde året, men hur kommer egentligen framtidens lajv att se ut? Följ med oss på en diskussionsresa bland drömmar och visioner med utgångspunkt i en trendspaning som både tar upp historia och blickar framåt.

Vad kan jag förvänta mig av internationella lajv?

Av Siri Sandqvist

Överallt arrangeras det coola och spännande lajv, men hur bär du dig åt för att få höra talas om dem? Vilka kulturella krockar bör du förvänta dig, hur förbereder du dig för att överleva hardcore snövandring i Tjeckien och var hittar veganen något att äta i polska slott? Vad är egentligen svenska lajv och hur skiljer de sig från resten av omvärlden? En expertpanel delar med sig egna erfarenheter och råd kring vad du kan förvänta dig på ditt första internationella lajv.

Transfika

Pi Fröjd

Fika för alla som på ett eller annat sätt identifierar sig utanför cis-man eller cis-kvinna. Vi träffas umgås och snackar lajvminnen, queera saker eller liknande saker.

Larp Women Unite – träff!

Av Gunilla Hellén

Kom och träffa andra lajvande kvinnor. Vi träffas, minglar och diskuterar frågor utifrån deltagarnas önskemål; till exempel kommande lajv man peppar på, tips för olika rolltolkningar eller andra intressanta ämnen för stunden. Välkomna, vi ser fram emot att träffa er! Detta är en separatistisk träff.

 

Läs mer om andra programpunkter som kommer att dyka upp på programmet här: https://lajvkonvent.se/2017/10/25/programpunktspepp-2/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s