Deltagarinfo

Varmt välkommen till Prolog 2018 och vårat 10-års jubileum! Vi hoppas att du ser fram emot det lika mycket som vi gör.  

I det här mailet hittar du en massa matnyttig information som vi vill att du läser, även om du varit på konventet innan.

MITT PROLOG
På prolog2018.spelkonvent.se hittar du program, schema, kartor och aktuell information. Sidan fungerar också för mobiler. Om du har föranmält dig online kan du se dina anmälningar här.

PLATS OCH INCHECKNING
Prolog håller till på kulturhuset Culturen i Västerås, Sintervägen 6. Vägbeskrivning från tågstationen och om du åker bil hittar du här på vår hemsida. När du kommer till konventet ska du börja med att gå till receptionen och checka in.

Fler bilder och karta på hur våra lokaler ser ut hittar du här.

JUBILEUMSFEST!
I år firar Prolog 10år och det kommer att firas med trams och flams från kl 23.00 på lördagskvällen. Festen har ett eget schema som kommer att finnas tillgängligt på plats.

Temat för festen är ”Timey, Whimey, Whibbly, Wobbly” och vi uppmuntrar vi glatt att folk passar på att klä upp sig i en härlig, knasig, stilig eller galen mix av sin lajvgarderob. Ta också gärna med dig kläder och accessoarer som du vill bli av med och lämna det på bytesbordet, så kan någon annan få glädje av detta till sin outfit. Allt som blir över på bytesbordet efter festen säljs sedan på lajvloppisen på söndag till förmån för Larpfund.

BOENDE I SOVSAL
Boendet sker i sovsal, vilket betyder att du behöver liggunderlag och sovsäck. Vi är många som sover över på konventet och det är begränsat med plats. Därför vill vi be dig att, om möjligt, inte ta med din allra bredaste luftmadrass så slipper vi trängas onödigt mycket.Vi kommer ha programpunkter i Culturens lokaler så varje morgon behöver alla sovsaker vara undanplockade till avsedd förvaringsplats senast kl. 09.30. Vi har ingen låst förvaring för värdesaker så allt du inte vågar lämna kommer du behöva bära med dig.
I och med att vi är många som sover på samma ställe vill vi be alla att visa respekt för de som sover i samma lokal och vi rekommenderar dig att använda öronproppar om du vet med dig att du har lätt att blir störd.

MAT
Frukost, lunch och middag ingår i ditt konventspaket. Frukosten kommer att serveras på Culturen. Lunchen och middagen äter vi på restaurang Koppar som ligger några minuters promenad från konventslokalen. Eftersom sittplatserna på restaurangen är begränsade har vi en lång lunch och middag så att vi kan äta i omgångar, se därför till att vara snäll mot de andra deltagarna och lämna din plats när du ätit klart. Det går också bra att ta med en matlåda från restaurangen och äta den i konventets lokaler. Skulle du plötsligt bli sugen på kaffe eller annat fika finns även ett mysigt café som är öppen från arla morgonstund till sent på kvällen.

All mat kommer vara vegetarisk och för de som har önskat ytterligare specialkost kommer det ordnas av restaurangens personal.

ALLERGIER
I år har vi några luftburna allergier bland våra deltagare och ber därför att ni inte tar med följande saker in på Culturen:

 • Citrusfrukter
 • Färska nötter
 • Saffran

PARKERING
Parkering finns direkt utanför Culturen. Det är en avgiftsbelagd parkering som kostar 5kr/timmen och betalas med kort. Om du står på Culturen-parkeringen hela helgen (från fredag kl. 13.00 till söndag 19.00) blir totalkostnad 265kr. Det finns billigare parkering en lite längre bit bort från konventslokalen. Läs mer om det här.

ALKOHOLFRITT
Prolog är ett alkoholfritt arrangemang. Detta innebär att du varken får ha med dig alkohol eller vara påverkad av alkohol i konventets lokaler. Deltagare som bryter mot denna regel är inte längre välkomna på konventet.

DUSCHAR
Det finns flera duschar på Culturen. Prata med receptionen om du inte hittar dem.

VILRUM
Vi kommer ha ett vilrum öppet under Prolog där det kommer vara tyst. Fråga receptionen om du inte hittar vilrummet på kartan.

NYA PROGRAMPUNKTER
Har ni bestämt er för att hålla i en ny eller en repetition av en programpunkt så prata med receptionen för hjälp med lokaler, information och anmälningslappar. Vi har gott om lokaler så tveka inte att fråga receptionen om du behöver ett rum.

FÖRANMÄLAN PÅ PLATS
Vid receptionen går det att föranmäla sig till programpunkter från fredag kl.10:00. Om en programpunkt är full, var vänlig respektera det. Om du bestämmer dig för att inte gå på en programpunkt, var snäll mot dina med-deltagare och stryk dig på punktens deltagarlista vid receptionen så att andra får chansen att gå.

KONTANTER
Under konventet kommer det finnas försäljare, café och loppis. För att handla hos dessa kommer du behöva kontanter. Det finns ingen bankomat på Culturen och det går inte heller att ta ut pengar i Culturens biograf. Hos caféet kommer du utöver att betala med kontanter kunna betala med Swish. Receptionen kommer kunna visa dig närmaste bankomat på en karta.

LAJVLOPPIS
Under Prolog arrangeras en loppis med gamla lajvprylar. Ta med det du vill bli av med och kom hem med något som någon annan vill bli av med. Galet bra för miljön och dessutom kul. Loppisen pågår under söndagen kl. 10:00 – 13:45 på torget. Det kommer att finnas bord där du kan ställa ut dina saker under loppistiden, du ansvarar själv för försäljningen av dina saker.

BESÖKARE PÅ PROLOG
Om du har en vän som vill komma och hälsa på så går det bra för besökare att komma in och säga hej eller köpa något från caféet. Vi ser gärna att besökare tittar förbi men konventet är främst till för deltagarna och därför ber vi alla besökare att inte stanna längre än en timme på konventet. Det är inte heller ok för besökare att gå på några programpunkter, förutom loppisen.

TRYGGHET OCH TILLGÄNGLIGHET
Vi värnar om att skapa en så trygg och tillgänglig mötesplats som vi kan för alla Prologs deltagare och ber därför alla våra deltagare att läsa igenom våra riktlinjer runt detta. Alla våra funktionärer (personer i gröna tröjor) är beredda på att ta emot samtal, önskemål och frågor på dessa ämnen.

Vi har också två trygghetsvärdar under konventet som kommer att presenteras under invigningen så att ni känner igen dem, men som ni sedan också kan nå via receptionen under konventet.
Inför konventet tar vi gärna emot samtal och frågor över både telefon och mail. Mailen prolog@lajvkonvent.se läses av alla fyra arrangörer (Annica, Miriam, Martin och Petter). Telefonnummer till arrangörerna hittar du längst ner i detta mail.

FÖRSTA GÅNGEN PÅ PROLOG
Har du inte varit på Prolog förut? Här hittar du en kort, nyttig text  som vänder sig särskilt till dig.

FILM
Lajvpresentationerna samt några av föreläsningarna kommer filmas under konventet. Filmerna kommer sedan finnas på Prologs hemsida.

BRA ATT HA
Tips på bra saker att ta med till Prolog:

 • Något att sova på och i.
 • Sovmask
 • Öronproppar (finns också i receptionen)
 • Vattenflaska
 • Mjuka kläder
 • Inneskor
 • Anteckningssaker
 • En liten väska att ha saker i under dagen

KONTAKT
Om du har en fråga så kan du alltid prata med receptionen eller arrangörerna. Försök alltid med receptionen i första hand. Om du är arrangör och stöter på några tekniska problem under din programpunkt kan du ringa receptionen. Då skickar de en snäll funktionär som hjälper dig.

Receptionstelefon: 070-048 18 19
Martin: 070-9901068
Miriam: 073-3788463
Petter: 073-8018247
Annica: 070-6217923

Varmt välkommen till Prolog 2018 – 10års jubileum!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s