Små barn är fler än fyra programpunkter

Ungefär varje år så får arrangörerna frågan om det skulle gå att ordna en sovsal för barnfamiljer. Det har vi sagt nej till, vi behöver använda våra lokaler främst till konventets syfte och har väldigt begränsat med utrymmen som kan vara sovsalar dygnet runt, de lokaler vi använder för sov dygnet runt prioriterar vi för funkisar och cafépersonal.

Men vi är ju en ny arrangörsgrupp i år och har efter lite diskuterande bestämt oss att prova en ny policy kring barn i sovsalar och på konventet. Så i år provar vi att tillåta små barn i vanliga sovsalar med förståelsen att det då är förälderns ansvar att de inte stör mer än andra människor gör. Detsamma gäller för att ta med små barn på programpunkter, de är välkomna så länge de inte stör övriga deltagare eller programpunktsarrangörer.

Vi vill också vara tydliga med att våra sovsalar fortsatt kommer att ha bestämda tider för när de är tillgängliga att sova i, med den tidigaste från 22.00, så det är upp till varje förälder att fundera över och ta ansvar för att allt detta funkar om de vill delta med barn på konventet.

 

Nyheter på programpunktsfronten är både föreläsning och workshop om självhushållning för lajvare, myslajv i sagovärlden, en genomgång av Sveriges hbtq-historia och råd kring hur man kan göra egna historiska queerläsningar från en historiestudent samt både föreläsning och workshop i hur man spelar ondingar och antagonister.

Vad planerar du att arrangera på Prolog i mars?

Foto: Annica Strand

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s