Vad händer med Prolog 2023?

Det här kommer att bli en ganska lång uppdatering, men den korta sammanfattningen är att Prolog just nu står utan lokal till mars 2023. Året vi planerar att arrangera Prolog för den 15:e gången.

___

Det är hög tid att uppdatera er om hur läget ser ut just nu med arbetet inför Prolog 2023. Vi har tidigare sagt att vi är så himla taggade på att göra ett fysiskt konvent igen och det är vi verkligen! Vi hade lokalen Växhuset i Västerås preliminärbokad och skulle glatt dra igång planeringen av konventet i slutet av augusti. Ett tag efter detta fick vi dock veta att kommunen efter årsskiftet kommer att ta över verksamheten i huset efter den förening som har varit där, precis som det gjordes i Culturen för ca två år sedan. Detta innebär att vi därmed inte kan få besked om vilka lokaler vi kan hyra i mars 2023, för det beror på vad kommunens pågående utredning visar. Det här kom som en kalldusch för oss då vi redan hade en bokning och skulle börja med det praktiska arbetet av konventet. 

I nu snart en månads tid har vi jobbat för fullt med att reda ut läget och att försöka hitta lösningar. Den största delen som påverkar förutom att det nu är kort tid kvar, är att det har blivit svårt att arrangera som ideell förening i Västerås då de på grund av nya riktlinjer inte beviljar oss bidrag (eftersom vi inte har majoriteten av våra medlemmar skriva i Västerås kommun) samt att det enbart går att sova i två lokaler i Västerås (två skolor) vilket blir långt ifrån konventet. Detta gör att kostnaderna ökar stort och vi har svårt att se hur vi kan få ihop en rimlig budget utan att drastiskt höja biljettpriset. 

Vi har även börjat blicka utåt och se på andra möjliga lokaler runt om i landet. Det är inte lätt att hitta en lokal som motsvarar de fantastiska lokaler som vi har haft tidigare i Culturen. Vi för en hel del samtal och ska göra ett studiebesök nästa vecka. Men att utreda nya potentiella lokaler är något som tar mycket tid och som kanske ändå i slutändan resulterar i att det inte var en lämplig lokal ändå.

Hade vi vetat att vi stod utan lokal hade vi såklart påbörjat arbetet med att hitta en ny redan i våras. Men nu fick vi tyvärr veta det väldigt sent och vi ligger därför ganska mycket efter i vår planering. Det enda vi drömmer om och det som driver oss just nu är att få träffa er för en magisk helg och göra Prolog tillsammans igen.

Ni ska veta att vi gör allt vi kan för att få till ett Prolog i mars! Men just nu är allt väldigt skakigt och vi hoppas verkligen att kunna presentera en lösning så snart som möjligt. 

Så håll ut, ge oss gärna tips på om du har en bra lokal och skänk oss en tanke och lite pepp i lokaljakten!💚

/Sanna, Juni, Anna och Olle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s