Barn på lajv

Första gången på Prolog

Är det första gången du ska till Prolog? Läs gärna den här texten om konventet. Den består av först lite tips och sedan en liten ordlista.

Tips

Prolog – en mötesplats
Lajvkonventet Prolog är först och främst en mötesplats för folk som gillar lajv. Det är ett arrangemang där du möter folk du träffat på tidigare lajv och lär känna nya personer. Ta chansen och ät lunch eller fika med nya människor.

Lajv på många olika sätt
Tanken med Prolog är att samla lajvhobbyns många olika grenar i ett och samma hus. Även om du vanligvis åker på en typ av lajv finns det här personer som sysslar med helt andra sorter. Ordet lajv kan på Prolog betyda allt från ett timmes långt spel om en familjefrukost i nutidsmiljö till en veckas långt krigslajv i fantasymiljö. 
Tänk på att inte förutsätta att de du pratar med håller på med samma typ av lajv som du gör.

Bredd på deltagare
Det kommer en massa olika deltagare till Prolog i olika åldrar och med olika erfarenheter. Hit kommer läraren som vill använda lajv i skolan och krigslajvaren som vill lära sig om stridstekniker. 
Hit kommer den som aldrig provat lajv innan och den som lajvat i 30 år. 
Alla är välkomna!

Vad ska jag gå på?
 Prologs invigning innehåller massor av matnyttig information och är ett utmärkt tillfälle att lära känna lite nya människor. Men du ska förstås gå på de programpunkter du tycker verkar intressanta. Prova gärna olika saker och det är inte fel att överraska sig själv genom att gå på iallafall en punkt som handlar om något du aldrig provat förut. Det är ett vanligt misstag att boka upp sig på för många programpunkter, se till att ha lite luft i ditt planerade schema, i alla fall så mycket att du hinner äta.

Lajva på Prolog
På konventet går det att delta på en mängd olika korta lajv. De flesta lajven kräver inte att du tar med någon dräkt eller annan rekvisita, om du behöver göra det så står det i programpunktsbeskrivningen. Du behöver inte göra några förberedelser utan allt sådant sker på plats under programpunkten.

Material till programpunkter
Om det inte står att du behöver ta med något till en programpunkt i beskrivningen så behöver du inte heller det. Är det t.ex. en hantverksworkshop så står konventet för allt material och verktyg.

Frågor?
Har du frågor innan konventet eller har en förälder som undrar mer om Prolog så får du gärna kontakta oss. Är det något du undrar över under konventet kan du alltid fråga funktionärerna som har gröna Prologtröjor på sig.

Ha kul!
Gör roliga saker, testa lajvtyper du inte varit på tidigare, lär känna folk, lek och ha fantastiskt kul. Här kan det vara bra att också känna till våra riktlinjer för att skapa en trygg och trevlig mötesplats. Läs mer om det här.

Ordlista
Här hittar du en lista med ord och begrepp som används när man pratar om lajv.