Fakta om konventet

Samurai - Foto: Matilda Hagfors

Prolog | 2012 var det fjärde lajvkonventet som arrangerades av föreningen Lajvverket. Här hittar du fakta samlat från konventet.

Ladda ner
Projektrapport från Prolog 2012 (pdf 593kb)
Deltagarfolder – Prolog 2012 (pdf 7,8mb)
Program från Prolog 2012 (pdf 2,2mb)

Viktiga datum
Prolog | 2012 hölls den 3-5 februari på Culturen i Västerås. Konventet hade föranmälan för deltagare och öppet hus för besökare. Deltagarna var med under tre dagar och kunde vara med på alla programpunkter i mån av plats. Besökarna var välkomna kl. 14–18 på lördagen den 4 februari.

Deltagare
Konventet hade 309 deltagare som kom från hela landet. Vi hade dessutom deltagare från Finland, Norge och Danmark. Den yngsta deltagaren var 12 år gammal och den äldsta 59 år. Majoriteten av deltagarna var 20-30 år.

Program
Konventets program höll på under dessa tider: fredag 14-01, lördag 10-01 och söndag 10-18. Programmet hade 122 programpunkter. Deltagarna kunde välja att gå på minilajv, föreläsningar, workshops, lajvpresentationer, film, diskussionsforum, förträffar inför lajv och en utställning i samarbete med Västmanlands läns museum.

Programstatistik
Lajv: 25 st
Workshops: 36 st
Föreläsningar: 15 st
Filmvisningar: 13 st
Diskussionsforum: 13 st
Övriga programpunkter: 20 st
Lajvpresentationer: 24 st

De flesta av programpunkterna arrangerades av konventsdeltagarna själva.

Ca 100 st av deltagarna arrangerade något på Prolog.

Besökare
Konventet hade 150 besökare under besöksdagen.

Hemsida
Konventets hemsida har haft över än 94 460 sidvisningar.

Media
Konventet marknadsfördes med hjälp av annonser i tidningar, hög närvaro i sociala medier, annonser på hemsidor, Facebook, internetforum och affischering.

Lajvkonventet livesände på webben egna inför-Prolog program samt flera livesändningar under konventets gång. Lajvkonventet förekom även i traditionella medier så som VLT.

Föreningsmedlemmar
127 deltagare på konventet valde också att bli medlemmar i Lajvverket ideell förening som arrangerade Prolog.

Bidragsgivare och sponsorer
Projekt stöttades av Landstinget Västmanland, ABF Västerås, Västerås Stad, Graf & Bild, Gycklargruppen TRiX

Citat från deltagarna

Citaten är hämtade från den anonyma nätbaserade utvärderingen som skickades ut efter konvent.

”Välorganiserat, kul, kreativt. Så bra att ta tillvara på folks olika kunskaper och galna idéer. Bra att ni gör det så tydligt att alla är välkomna och att alla kan arrangera.”

”Mycket proffsigt arrangemang”

”Det som är bra med Prolog är öppenheten för nya idéer, mystältet, sagostunden,  arrangörsfokus punkterna där vi kan utveckla hobbyn och få nya infallsvinklar på det annars ibland rätt ensamma arrangörsarbetet.”

“Det var många bra workshops och föredrag, och man kunde sova i konventslokalen. Att det var mer tid i år var strålande. Det professionella bemötandet. Lekfullheten och glädjen. Grymt med sovsalar i Culturen. Lågt pris. Fantastiska lokaler.”

”Fortsätt göra som ni gör, det mesta är toppen.”

“Tror att arrangörernas möten med sina deltagare på Prolog är ett viktigt steg för många arrangörer i sin utveckling av de individuella lajven. Pratade med flera arrangörer som kände sig pepp på att arbeta vidare nu efter Prolog.

Prolog gör helt enkelt lajvsverige rikare.”

”Blandingen av högt och lågt och lajv och workshop. Prolog är ett konvent för alla Sveriges lajvare, oavsett genreintresse och prettonivå. Behåll det. Och den glada pepp-andan är ju guld värd.”

”Den professionella andan när det kommer till hur föreläsningar, workshops etc. utförs.”

”Kärleken, leken, peppen, inspirationen och mötet med alla dessa fantastiska människor. Lokalerna, myshängen och programpunkterna ger en bra inramning till det hela. :)”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s