Fakta om konventet

Prolog 2014

Prolog 2014 var det sjätte lajvkonventet som arrangerades av föreningen Lajvverket. Här hittar du fakta samlat från konventet.

Ladda ner

Programfolder för Prolog 2014 (pdf)
Schema för Prolog 2014 (pdf)

Viktiga datum

Prolog 2014 hölls den 28:e februari till 2:a mars på Culturen i Västerås. Konventet hade föranmälan för deltagare samt möjlighet för allmänheten att göra kortare besök vid konventet. Prolog pågick under tre dagar och kunde vara med på alla programpunkter i mån av plats. Allmänheten kunde bl.a. besöka en lajvloppis.

Deltagare

Konventet hade 323 deltagare som kom från hela landet. Vi hade dessutom deltagare från Norge, Danmark och Finland. Den yngsta deltagaren var 15 år gammal och den äldsta 58 år. Majoriteten av deltagarna var 20-30 år. Under Prolog 2014 var 17 av deltagarna under 20 år.

Program

Konventets program sträckte sig över följande tider: fredag 14:00-01:00, lördag 10:00-02:00 och söndag 10:00-17:30. Programmet hade 160 programpunkter. Deltagarna kunde välja att gå på lajv, föreläsningar, workshops, lajvpresentationer, film, diskussionsforum, förträffar inför lajv, konserter och en lajvloppis.

 

Programstatistik
Lajv: 34 st
Workshops: 42 st
Föreläsningar: 17 st
Filmvisningar: 3 st
Diskussionsforum: 10 st
Övriga programpunkter: 17 st
Lajvpresentationer: 37 st

De flesta av programpunkterna arrangerades av konventsdeltagarna själva. Ca 100 st av deltagarna arrangerade något på Prolog.

Hemsida

Konventets hemsida, lajvkonvent.se, förstärktes inför konventet med mobilsidan prolog.spelkonvent.se där deltagarna kunde följa programmet även från sin mobil eller surfplatta.

Media

Konventet marknadsfördes med hjälp av bl.a. hög närvaro i sociala medier, annonser på hemsidor samt vid presentationer på relevanta evenemang.

Föreningsmedlemmar

91 deltagare på konventet valde också att bli medlemmar i Lajvverket ideell förening som arrangerade Prolog.

Bidragsgivare och sponsorer

Projekt stöttades av Landstinget Västmanland, ABF Västerås, 
 Västerås Stad, Nämden för hemslöjdsfrågor, Sverok Mälardalen, Kopparlundsgymnasiet, LajvVerkstaden och Gycklargruppen TRiX.

Citat från deltagarna

“Prolog är ett helt fantastiskt forum och ett verkligt lyft för lajvsverige, lajv som kulturform och för kunskapsspridning, pepp och stolthet bland lajvare. Det som är synd med Prolog är att det bara är en gång per år.”

 

“Jag lärde känna flera personer och knöt väldigt positiva band som jag blir glad av att tänka på.”

 

“Jag har träffat så många fina människor och fått många nya vänner, lärt mig flera nya hantverkstekniker och utvecklats som lajvare och människa.”

 

“Jag är otroligt förtjust över och förväntansfull på lajvåret 2014 efter att ha fått se presentationen av alla coola lajv som ska gå av stapeln. Jag tror att lajvpresentationerna på Prolog gör att lajvsäsongen blir både bredare och längre än om Prolog inte fanns. “

 

“Jag fick chansen att känna att jag vågar, jag kan och jag är faktiskt rätt bra ändå.”

 

“Det absolut roligaste är ju att träffa nytt folk. Speciellt när man arrangerar egna programpunkter så får man direkt något att prata om. Man börjar bolla både nya idéer och hur man kan utveckla vissa punkter. Det är ett fantastiskt forum som jag hoppas kommer få fortsätta utvecklas.”
“Jag har blivit enormt peppad till att våga mig på att försöka spela en kvinna med makt igen, efter föreläsningar och workshops, mer självförtroende och förståelse för mig själv och samhällsstruktur och fördomar.”

 

“Jag gillar inte grupper men jag känner mig hemma på Prolog.”

 

“En varm plats där alla är där för att mötas som lajvare och dela med sig av sin kunskap och erfarenheter, jag känner mig hemma på Prolog!”

 

“Prolog stärker min känsla av att vara del av ett community. Av att tillhöra en grupp som har massa olika uttryck, men som träffas och trivs och har låga trösklar till umgänge på ett sätt som jag inte mött någon annan stans. Det är en kreativ och lekfull miljö.“

 

“Det här var mitt första Prolog, men det var definitivt inte mitt sista.”

 

“Prolog får mig att känna mig uppskattad för den jag är. att jag är välkommen som den jag är, utan att någon tittar snett. Det är unikt med Prolog, att alla får vara med, på samma villkor, utan dömande ögon.”

 

“Årets bästa helg.”