Fakta om konventet

Prolog 2016 var det åttonde lajvkonventet som arrangerades av föreningen Lajvverket. Här hittar du fakta samlat från konventet.

Ladda ner

Programfolder för Prolog 2016 (pdf)
Schema för Prolog 2016 (pdf)

Viktiga datum

Prolog 2016 hölls den 4:e-6:e mars på Culturen i Västerås. Konventet hade föranmälan för deltagare samt möjlighet för allmänheten att göra kortare besök vid konventet. Prolog pågick under tre dagar och deltagarna kunde vara med på alla programpunkter i mån av plats. Allmänheten kunde bl.a. besöka en lajvloppis.

Deltagare

Konventet hade 389 deltagare som kom från hela Sverige samt en mindre antal från Norge, Danmark och Finland. Den yngsta deltagaren var 12 år gammal och den äldsta 63 år. Majoriteten av deltagarna var 20-30 år. Under Prolog 2016 var 43 av deltagarna under 20 år.

Program

Konventets program sträckte sig över följande tider: fredag 14:00-01:00, lördag 10:00-02:00 och söndag 10:00-16:30. Programmet hade 158 programpunkter. Deltagarna kunde välja att gå på lajv, föreläsningar, workshops, lajvpresentationer, film, diskussionsforum, förträffar inför lajv, och en lajvloppis.

Programstatistik

Lajv: 32 st
Workshops: 42 st
Diskussionsforum: 15 st
Föreläsningar: 21 st
Filmvisningar: 3 st
Övriga programpunkter: 19 st
Lajvpresentationer: 26 st

De flesta av programpunkterna arrangerades av konventsdeltagarna själva.
Ca 130 st av deltagarna arrangerade något på Prolog.

Hemsida

Designen av arrangemangets hemsida, lajvkonvent.se, uppdaterades inför konvent och det mobilanpassade programsystemet prolog2016.spelkonvent.se där deltagarna kunde nå programmet direkt genom sin telefon uppgraderades för att bli mer användarvänligt.

Marknadsföring

Konventet marknadsfördes med hjälp av bl.a. hög närvaro i sociala medier, annonser på hemsidor samt vid presentationer på relevanta evenemang.

Föreningsmedlemmar

155 deltagare på konventet valde också att bli medlemmar i Lajvverket ideell förening som arrangerade Prolog.

Bidragsgivare och sponsorer

Projekt stöttades av Landstinget Västmanland, ABF Västerås, Västerås Stad, Sverok Mälardalen, Kopparlundsgymnasiet, LajvVerkstaden och Gycklargruppen TRiX.

Citat

Prolog fyller mig med glädje, nyfikenhet och entusiasm. Lajvsverige har så många smarta och kreativa människor.

Jag har fått ny inspiration till hantverk och nya idéer till kommande lajv.

Prolog är ett sådant otroligt fantastiskt samspel av engagemang, pepp, och kärlek för varandra. Själva ryggraden för lajvare – som är vana vid att hjälpa alla runt sig för att de ska ha det så kul, skönt, mysigt, eller uppspelt som möjligt – finns just här. Här möts vi, bakom kulisserna till vardagen vi någon gång måste återvända till, i vårt lilla paradis. Här är sagorna, här är drömmarna, och här är vi.

Jag vågar bjuda mer på mig själv utan att vara rädd för att göra bort mig! Jag har växt som person.

Prolog har inspirerat mig (som vanligen håller mig utanför rampljuset) till att vilja arrangera någonting i framtiden. Att få träffa så många människor och gå på programpunkter med så skilda sätt att arbeta med och se på lajv ger inspiration.

Jag har aldrig varit mer säker på att det här är någonting som jag garanterat återvänder till om chansen visar sig.