Fakta om konventet

Prolog 2016

Prolog 2016 var det åttonde lajvkonventet som arrangerades av föreningen Lajvverket. Här hittar du fakta samlat från konventet.

Foto: Mathilda Hagfoss

Ladda ner

Programfolder för Prolog 2016 (pdf)
Schema för Prolog 2016 (pdf)

 

Viktiga datum

Prolog 2016 hölls den 4:e-6:e mars på Culturen i Västerås. Konventet hade föranmälan för deltagare samt möjlighet för allmänheten att göra kortare besök vid konventet. Prolog pågick under tre dagar och deltagarna kunde vara med på alla programpunkter i mån av plats. Allmänheten kunde bl.a. besöka en lajvloppis.

Deltagare

Konventet hade 389 deltagare som kom från hela Sverige samt en mindre antal från Norge, Danmark och Finland. Den yngsta deltagaren var 12 år gammal och den äldsta 63 år. Majoriteten av deltagarna var 20-30 år. Under Prolog 2016 var 43 av deltagarna under 20 år.

Program

Konventets program sträckte sig över följande tider: fredag 14:00-01:00, lördag 10:00-02:00 och söndag 10:00-16:30. Programmet hade 158 programpunkter. Deltagarna kunde välja att gå på lajv, föreläsningar, workshops, lajvpresentationer, film, diskussionsforum, förträffar inför lajv, och en lajvloppis.

 

Programstatistik
Lajv: 32 st
Workshops: 42 st
Diskussionsforum: 15 st
Föreläsningar: 21 st
Filmvisningar: 3 st
Övriga programpunkter: 19 st
Lajvpresentationer: 25 st

De flesta av programpunkterna arrangerades av konventsdeltagarna själva. Ca 130 st av deltagarna arrangerade något på Prolog.

Hemsida

Konventets hemsida, lajvkonvent.se, förstärktes inför konvent med det mobilanpassade programsystemet prolog2016.spelkonvent.se där deltagarna kunde nå programmet direkt genom sin telefon uppdaterades för att bli mer användarvänligt.

Marknadsföring

Konventet marknadsfördes med hjälp av bl.a. hög närvaro i sociala medier, annonser på hemsidor samt vid presentationer på relevanta evenemang.

Föreningsmedlemmar

155 deltagare på konventet valde också att bli medlemmar i Lajvverket ideell förening som arrangerade Prolog.

Bidragsgivare och sponsorer

Projekt stöttades av Landstinget Västmanland, ABF Västerås, Västerås Stad, Sverok Mälardalen, Kopparlundsgymnasiet, LajvVerkstaden och Gycklargruppen TRiX.

Citat

Jag som aldrig lajvat, knappt rollspelat och befinner mig ytterst lite innuti denna ”värld” klarade mig utmärkt på prolog, även om jag inte förstod alla begrepp och termer har jag lärt mig så mycket! Definitivt lärorikt och intressant.

 

Ett jättebra event som visar vägen för andra vad gäller social medvetenhet och medmänsklighet.

 

Prolog är en fantastisk mötesplats dit man kan komma som en komplett främling och när man åker där ifrån funderar man på om inte alla som varit där kan räknas till ens vänner.

 

Jag tycker jättemycket om Prolog och vad det gör med vår gemensamma hobby. Älskar generositeten, hur många bra grejer och kunskaper folk bara delar med sig av! Gratis!

 

Prolog är en av årets höjdpunkter. Fina häftiga lajv i all ära men det är här man träffar lajvarna off, här man lär sig nya metoder för spel och nya hantverk för att göra rekvisita. Det är här man först får höra om de häftiga lajven man vill åka på, och här man peppar gemensamt för året som kommer och minns året som gått.”

 

Det här är årets bästa helg.