Vägbeskrivning

Praktiskt | Pris | Lokal | Boende | Vägbeskrivning | Efterlysningar

Med tåg eller buss

Enklast och bäst är antagligen att ta tåget eller bussen till Västerås och sedan promenera från stationen. Promenaden tar 10-15 minuter.

När du kommer ut från stationshuset tar du till höger på Ringvägen (först heter den Södra ringvägen och sedan Östra ringvägen) och följer den. Efter lite mindre än 1 km ser du Culturen på höger sida, det är en stor avlång tegelbyggnad. Där håller vi till.

Här kan ni se en film om hur man går från stationen:

Österifrån (från Stockholm) med bil via E18

Åk E 18 västerut.
Väl i Västerås svänger du av mot centrum vid Emausmotet avfart 134, (ta vänster i rondellen).

Sväng sedan vänster vid första trafikljuset och ta sedan första vänster in på Trefasgatan. Du är nu på Culturens parkering och har konventslokalen på din högra sida.

Västerifrån via E18 med bil

Åk E 18 österut.
Väl i Västerås svänger du av mot centrum vid Emausmotet avfart 134, (ta höger i rondellen).

Sväng sedan vänster vid första trafikljuset och ta sedan första vänster in på Trefasgatan. Du är nu på Culturens parkering och har konventslokalen på din högra sida.

Parkering

Parkering finns direkt utanför Culturen. Det är en avgiftsbelagd parkering som kostar 8kr/timmen och betalas med kort. Om du står på Culturen-parkeringen hela helgen (från fredag kl. 13.00 till söndag 19.00) blir totalkostnad 432kr. Om du istället önskar ställa bilen på en billigare parkeringar finns det alternativ närmare tågstationen. Dessa är parkeringarna Kungsängsgatan och Pilgatan, se karta. På Kungsängsgatan är avgiften 4 kr/timmen men enbart vardagar 9-18 och lördagar 9-15, övrig tid är gratis. Om du står på den parkeringen under hela konventstiden blir totalkostnaden 44 kr. På Pilgatan är det endast tillåtet att stå efter 17:00 på fredag. Därefter är gratis att stå över helgen.

GPS och navigering

Sök på vägbeskrivning här. Ni kan ställa er GPS på Metallverksgatan 1, i Västerås.

Skall ni bara åka och lämna av någon på Culturen så är adressen Sintervägen 6, Västerås.

Västeråskarta

Kartan nedan hittar ni på länken korta.nu/prolog16karta