Arrangera lokala “mini-Prolog”

I år när vi inte kan samla 300 deltagare på Culturen i Västerås, tänker vi istället att vi bjuder in alla deltagare runt om i landet att arrangera lokala “mini-Prolog”. Vi vet ju att det här landet är fullt med lokala initiativ och fantastiska lajvscener, och tänker att det här kan vara ett sätt att visa i praktiken att det är lajvsverige som gemensamt äger och förvaltar Prolog. Så – exakt vad vi gör av det är helt upp till er.

Ett mini-Prolog kan vara att hyra in sig i en blackbox och spela några scenarier tillsammans, att livesända en serie föreläsningar, bygghelg i lajvbyn eller ett mini-konvent med spel och workshops på ert lokala Folkets Hus. Eller någonting helt annat. Vi hoppas att sådana här mini-konvent kan vara ett säkrare sätt att samla fler lajvare på samma ort på ett ställe, och att vi kan använda Prologs digitala system för att kommunicera mellan de lokala konventen.

Lokala programpunktsarrangörer ansvarar för att det är möjligt att hålla avstånd vid fysiska sammankomster, och för att det ska gå att tvätta eller sprita händerna i samband med programpunker. Vi rekommenderar inte att något lokalt mini-Prolog tar in fler deltagare än som enkelt kan hålla avståndet, och inte fler än vad som är okej utifrån rådande restriktioner. Läs mer om Prolog och Covid 19 under Praktiskt.

Vad du får av oss:

  • Ett anmälningssystem
  • Marknadsföring för ditt mini-Prolog
  • Hjälp med streaming 
  • Hjälp med tips om att hitta lokal
  • En egen kontakt i arrangörsgruppen att bolla funderingar och frågor med

Vad vi förväntar oss av dig:

  • Att ditt event följer Prologs riktlinjer om trygghet och inkludering, läs mer här
  • Att du själv hanterar ev. ekonomi och betalningar kopplade till ditt event
  • Att ni följer de lokala riktlinjer från Folkhälsomyndigheten som gäller vid tillfället

Om du är sugen på att arrangera ett lokalt mini-prolog kan du redan nu anmäla intresse i det här formuläret.

Det här är nytt för oss allihopa, så låt oss skapa och utforma det tillsammans! 💚💚💚