Program

Prologs program kommer att löpa från fredagen den 28:e februari till söndagen den 1:a mars. Vid några tillfällen har vi gemensamma träffar men annars plockar du själv ihop ditt Prolog. Vi vill erbjuda ett brett spektra av aktiviteter som kan ge dig häftiga upplevelser, utveckling och massa tillfällen av lekfulla möten.

Så här såg programmet ut 2019

Prologs program för 2019

Att arrangera på Prolog

På Prolog byggs programmet av alla er som deltar.
Läs mer om att arrangera.

Lajv Huntsville 2013

Lajv

Ett levande rollspel eller friformrollspel.

Ett av våra Prologkapitel är lajv, olika lajv, inom ramarna för det område och lokal vi har att tillgå. Lokalens blackboxar med goda ljus- och musiksättningsmöjligheter fungerar ypperligt till många typer av spel. En viktig målsättning för Prolog är att fånga bredden på verksamheten lajv, därför kommer vi arbeta för att samla så många olika typer av lajvstilar som möjligt. Lajven under Prolog kommer att vara intensiva korta spel i allt från fantasy/medeltidsmiljöer till socialrealistiska nutidssituationer.

Workshop - Prolog 2014

Workshops

En praktisk övning med fokus på deltagande som kan handla om t ex medeltida hantverk eller improvisationsteater.

Workshops på Prolog är aktiva och praktiska tillfällen att lära dig något nytt eller mer om lajv. Här vill vi ta vara på och sprida den mängd av kunskap som finns bland lajvare. Workshops kommer bland annat att vara inom ämnena; sminkning, kroppsspråk, arrangerande, rollskapningstekniker, relationsskapande för roller, forntida hantverk, uttrycka sig med dräkt, språk, metatekniker och mycket mer.

Normkritik i praktiken. Utvecklingsforum om att identifiera och konstruera normer i lajv. - Prolog 2013

Utvecklingsforum

Ett forum för att diskutera viktiga ämnen och frågeställningar.

Ett fokus på Prolog är utveckling och att föra samman människor med olika erfarenheter men med samma syfte. I Prologs utvecklingsforum kan vem som helst sitta när som helst. Här diskuterar vi heta ämnen som berör lajv med fokus att bredda våra kunskaper och öppna ögonen för andras perspektiv. De olika ämnena leds av moderatorer som inleder ämnet och håller i diskussionens frågeställning.

Föreläsning om etnicitet & lajv. Eva och Anna - Prolog 2013

Föreläsningar

Ett kortare föredrag.

Lajv är ett brett ämne och det finns många intressanta företeelser, teorier och erfarenheter. Prolog kommer att bjuda på flera olika berättelser om vad som hänt, händer och borde hända i lajvsverige just nu. Vill du prata om något särskilt? Något som du brinner för – eller bara vet allt om?

Prolog - Filmvisning

Filmvisning

Filmvisning av filmer från och om lajv.

I konventlokalen finns två biografer. Här kommer vi att visa intressanta, underliga, och humoristiska filmer från lajv.

Har du en film från lajv, om lajv, eller en trailer du skulle vilja visa upp? Hör av dig till oss på till prolog@lajvkonvent.se

Lajvpresentationer 2013

Lajvpresentationer

Korta presentationer av kommande lajv.

Prolog vill ge er en försmak på vad det kommande lajvåret har att erbjuda. Här kommer Sveriges arrangörer att berätta om sina projekt och du har möjlighet att ställa frågor om de kommande arrangemangen. Alla lajvpresentationer blir tillsammans en härlig programpunkt under vilken de presenterande arrangörer gör kort presentation av sitt lajv.

  • Lajvpresentationerna kommer hålls på lördagen klockan 10:00.
  • Lajvpresentationer kan du anmäla när du loggat in på Mitt Prolog.
  • Vill du komma och presentera ett lajv men inte kan delta på resten av Prolog? Kontakta oss isåfall på prolog@lajvkonvent.se.

Övrigt

Sen händer det förstås allt möjligt annat på Prolog! Har du en idé? Tveka inte att anmäla den!