Program

Arrangera en Programpunkt

Prologs program utspelar sig under lördagen den 5e mars 2022. Vi vill erbjuda ett brett spektra av aktiviteter som kan ge dig häftiga upplevelser, utveckling och massa tillfällen av lekfulla möten.

Så här såg  programmet för Prolog 2020 ut.

Att arrangera på Prolog

Läs mer om att arrangera en programpunkt här.

Lajv Huntsville 2013

Lajv

Ett levande rollspel eller friformrollspel.

Ett av våra Prologkapitel är lajv, olika lajv, inom ramarna för det område och lokal vi har att tillgå. Lokalens blackboxar med goda ljus- och musiksättningsmöjligheter fungerar ypperligt till många typer av spel. En viktig målsättning för Prolog är att fånga bredden på verksamheten lajv, därför kommer vi arbeta för att samla så många olika typer av lajvstilar som möjligt. Lajven under Prolog kommer att vara intensiva korta spel i allt från fantasy/medeltidsmiljöer till socialrealistiska nutidssituationer.

”Slipa din kniv”-workshop 2020, foto Mathilda Hagfoss.

Workshops

En praktisk övning med fokus på deltagande som kan handla om t ex medeltida hantverk eller improvisationsteater.

Workshops på Prolog är aktiva och praktiska tillfällen att lära dig något nytt eller mer om lajv. Här vill vi ta vara på och sprida den mängd av kunskap som finns bland lajvare. Workshops kommer bland annat att vara inom ämnena; sminkning, kroppsspråk, arrangerande, rollskapningstekniker, relationsskapande för roller, forntida hantverk, uttrycka sig med dräkt, språk, metatekniker och mycket mer.

Normkritik i praktiken. Utvecklingsforum om att identifiera och konstruera normer i lajv. - Prolog 2013

Utvecklingsforum

Ett forum för att diskutera viktiga ämnen och frågeställningar.

Ett fokus på Prolog är utveckling och att föra samman människor med olika erfarenheter men med samma syfte. I Prologs utvecklingsforum kan vem som helst sitta när som helst. Här diskuterar vi heta ämnen som berör lajv med fokus att bredda våra kunskaper och öppna ögonen för andras perspektiv. De olika ämnena leds av moderatorer som inleder ämnet och håller i diskussionens frågeställning.

Föreläsning om etnicitet & lajv. Eva och Anna - Prolog 2013

Föreläsningar

Ett kortare föredrag.

Lajv är ett brett ämne och det finns många intressanta företeelser, teorier och erfarenheter. Prolog kommer att bjuda på flera olika berättelser om vad som hänt, händer och borde hända i lajvsverige just nu. Vill du prata om något särskilt? Något som du brinner för – eller bara vet allt om?

Prolog - Filmvisning

Panelsamtal

Strukturerade samtal där en en panel av personer insatta i ett specifikt ämne samtalar inför åhörare.

Det finns oerhört mycket expertkompetens i lajvhobbyn och vi tror att panelsamtal kan vara ett bra sätt för att skapa och sprida olika idéer. Upplägget på ett panelsamtal kan likna ett utvecklingsforum med den stora skillnaden att det ofta är en mindre grupp personer som samtalar och en grupp som lyssnar.

Från Lajvpresentationerna 2018, foto: Johan Nylin.

Lajvpresentationer

Korta presentationer av kommande lajv.

Prolog vill ge er en försmak på vad det kommande lajvåret har att erbjuda. Här kommer Sveriges arrangörer att berätta om sina projekt och du har möjlighet att ställa frågor om de kommande arrangemangen. Alla lajvpresentationer blir tillsammans en härlig programpunkt under vilken de presenterande arrangörer gör kort presentation av sitt lajv.

  • Lajvpresentationerna kommer ske digitalt på lördagen klockan 10:00.
  • Lajvpresentationer kan du anmäla när du loggat in på Mitt Prolog.

Övrigt

Sen händer det förstås allt möjligt annat på Prolog! Har du en idé? Tveka inte att anmäla den!