Om Prolog

Första gången på PrologEn trygg och trevlig plats, Föreningen, Ordlista, Miljöpolicy, Tidigare konvent

Vision

Prolog är ett svenskt lajvkonvent med fokus på att främja och utveckla lajvandet i Sverige. Prolog skall vara en självklar mötesplats för Sveriges lajvare. En plats där man provar nya saker och utbyter erfarenheter med varandra. Ett forum som stärker demokratin i den svenska lajvrörelsen.

Prolog skall vara en helg som fylls av möten. Och där alla deltagarna tillsammans börjar skriva prologen till det kommande lajvåret.

Prolog arrangeras av föreningen Lajvverket i samarbete med Lajvverkstaden.

Vad är lajv?

Lajv, som även kallas levande rollspel eller interaktiv teater, innebär att man tillsammans med andra spelare improviserar fram en fantasivärld. Varje deltagare antar en roll och sedan agerar man utifrån den – precis som när barn leker rollekar som tjuv och polis. Källa LajvVerkstaden

”Lajv är en form av historieberättande precis som en film, en bok, etc, skillnaden är att under ett lajv är man med och deltar och kan på så vis påverka handlingen, dessutom upplevs berättelsen med fler sinnen”
/ Henrik Turfjell

Vad är ett lajvkonvent?

Spelkonvent är arrangemang där människor träffas för att spela olika typer av spel. Det kan bland annat vara brädspel, kortspel, rollspel, figurspel, lajv och datorspel.

Prolog är ett spelkonvent med inriktning på lajv. Därför kallar vi det helt enkelt för lajvkonvent. Då lajvhobbyn ofta handlar om mycket mer än att bara åka på lajv så kommer det därför finnas många olika workshops och andra sorters aktiviter på Prolog förutom lajv och andra rollspel.

Det här är första gången jag åker till Prolog

För dig som inte varit på Prolog tidigare så har vi satt ihop en liten guide med tips om hur konventet fungerar.

Prolog - Om Prolog

Syfte

Huvudsyftet med arrangemanget är att främja och utveckla lajv i Västerås och övriga landet samt att stärka demokratin inom hobbyn. Genom att skapa en neutral mötesplats, utanför lajvarrangerande föreningars regi kan vi skapa en välbehövd diskussion där t.ex. den erfarne arrangören kan lära sig av den ivriga nybörjaren och där vampirevärlden kan få inspireras av postapokalyptiska arrangemangen. Konventet vill erbjuda utmaningar och lärdomar till alla som fortfarande vill veta mer, oavsett ålder eller inriktning.