Programpunkter under granen

12188239_914479428634627_906132911140247976_oFoto: Kim Krantz

Julen är alldeles snart här och några lajvare har redan gett oss de klappar vi önskar oss allra mest – grymma programpunkter!

Här är ett urval av de anmälda programpunkterna som kommit hittills men till vårt tioårsjubileum hoppas vi förstås på att slå alla tidigare rekord i antal programpunkter. Så in och anmäl dina programpunkter under julhelgen!

(och kom ihåg att skicka in bilder till vår tioårsutställning)

Workshops

Lär dig sy hosor (medeltida byxor/strumpor)
Karin Gustafsson, Martin Brengdahl
Du kommer öva på några sömmar som användes under medeltiden, och tillverka en toille, ett tygmönster som passar just dina ben. Delar av workshopen kommer du stå på en stol utan byxor på dig, medan en annan deltagare rör vid dina ben. Tycker du att det är obehagligt kan du anmäla dig tillsammans med en vän du litar på eller ha på dig strumpbyxor.

Slipsknytarworkshop
Emma Persson
Workshop med genomgång av olika slipsknutar, på en nivå från ”jag har aldrig hållit i en slips förut- hjälp mig” till ”jag är proffs! Utmana mig!”. Lär dig knyta allt ifrån grundläggande Windsor-knutar till avancerade Double Eldredge knot. Det finns också möjlighet att lära sig knyta flugor.

Boffra historiskt
Andreas Lindegren

Ta med ditt favoritboffersvärd så lär vi dig hur du hanterar det baserat på historiska källor. Förutom att vi går igenom grunderna i fäktning så avskriver vi en del myter om svärd, dess egenskaper och användande. Vi som visar dig är till vardags tränare i historisk fäktning, HEMA.

Enkla tryck på textil
Maria M. Broman, Nina Trollis Abrahamsson
Vi gör stenciler i byggplast och testar att använda dem för tryck på tyg med textilfärg. På workshopen kommer det finnas tyg för att göra 2 tryck per deltagare, i ca A5 storlek. Vill du göra fler så ta med eget tyg/klädesplagg! Ta gärna med (enkla) bilder att göra stencilen från oxå, om du vill.

Pardans för nybörjare
Carl Nordblom, Frida Lindegren
Crashcourse i lindyhop, slängpolska och vals. Inga högerfötter, taktkänsla eller danspartner krävs.

Föreläsningar

Sex på lajv
Anneli Friedner
Vad har sex att göra med lajv? Jag snackar om olika vinklar på sexualitet och hur de kan påverka allt från normer och fiktion till spännande intriger. Och hur spelar man sex? Jag går igenom ett antal olika meta- och simulationstekniker för sex från olika lajv. Kom och välj från sexmenyn, ur deltagar- eller designperspektiv.

Mellanspel – liv mellan lajven
Linus Lindgren
Under våran 2017 arrangerade jag en lajvsaga med fokus på mellanspel, där deltagarna i största möjliga mån skulle träffas och agera ut det som händer på nertiden snarare än att få det förklarat för sig. Vilket vart mycket uppskattat. Jag går igenom mitt upplägg, hur det genomfördes och vilka lärdomar jag har dragit från detta.

GOD JUL ÖNSKAR VI PÅ PROLOG 2018!
/Miriam, Petter, Annica, Martin

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s